Dia Mundial de les Persones Refugiades

L’Organització per a les Nacions Unides va decidir l’any 2001 instaurar el 20 de juny com el Dia Mundial de les Persones Refugiades. D’aquesta manera, es dedica un dia a recordar a tothom qui és perseguit per motius de raça, religió, nacionalitat, pertinença a un grup social determinat o opinions polítiques es trobi fora del seu país de nacionalitat, i també a tota aquella persona que trobant-se en una de les situacions anteriors, ha hagut de fugir de casa seva però encara es troba dins el seu país.

Actualment, i a conseqüència especialment del conflicte que viu Síria, són més de 60 milions les persones que es troben en aquesta situació.

Per commemorar aquesta jornada es realitzaran diverses accions, la primera d’elles dirigida al públic infantil amb l’activitat “Contes per a un món millor”, a càrrec del grup de rondallaires “Vet aquí què…”, que es realitzarà el mateix dilluns 20 de juny a les 18 hores a la Plaça Vella.

 

A partir del dia 21 i fins a finals de mes es podrà visitar a la Biblioteca Central de Terrassa l’exposició “Ser refugiat”, promoguda per l’ACNUR, on es donen a conèixer els motius de fugida, les conseqüències de la vulneració de Drets Humans, la tasca de protecció i assistència de l’ACNUR , el funcionament d’un campament i les possibilitats de futur de les persones que són acollides.

Finalment, i coincidint amb la Festa Major Solidària, el diumenge 3 de juliol a la tarda a la Rambla d’Ègara, s’instal·laran carpes d’ajuda humanitària a càrrec de Creu Roja i de l’ACNUR, on es realitzaran diverses activitats per visualitzar la situació de les persones refugiades.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *