Voluntariat amb les persones refugiades

En el decurs de la darrera sessió de la Taula Local per a les Persones Refugiades, Creu Roja i Apip-Acam, les entitats que estan gestionant l’acollida a Terrassa, van donar a conèixer les tasques que podria desenvolupar el voluntariat a la nostra ciutat.

Aquest és un aspecte força important ja que fins ara no s’havia definit el rol que podrien tenir les persones que han manifestat la seva voluntat de col·laborar amb el col·lectiu refugiat. Ara, quan Apip-Acam ja té a Terrassa 31 persones refugiades i quan de la mà de Creu Roja arribarà aviat un altre grup de 16, ja se saben les necessitats que calen cobrir amb el voluntariat terrassenc.

Així, Creu Roja en primer lloc va obrir la porta a treballar amb entitats en base als temes específics que treballi cada una d’elles. Pel que fa a l’oferta de voluntariat per a persones individuals, aquestes serien les temàtiques on podria donar-se un cop de mà:

  1. Mitjançant la recerca d’habitatge o d’ocupació per a les persones nouvingudes o fer difusió d’aquestes necessitats.
  2. Mitjançant el Programa Català de Refugi de la Generalitat, Creu Roja pot acollir a les persones que han fet la formació de mentors.
  3. Mitjançant la llista d’acció de llocs de voluntariat, vinculada al projecte de voluntariat de Creu Roja, segons el quadre següent:

Per la seva banda Apip-Acam ofereix:

  1. Mitjançant la recerca d’habitatge o d’ocupació per a les persones nouvingudes o fer difusió d’aquestes necessitats.
  2. Mitjançant els següents àmbits de voluntariat: llengua, reforç escolar a infants i joves, acompanyament a gestions i acompanyament cultural.

En el cas de voler participar en qualsevol d’aquests àmbits d’alguna de les dues entitats, les persones interessades poden posar-se en contacte amb la Taula Local a través del correu [email protected]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *