Més enllà de les accions que s’estan duent a terme de cooperació municipal i preparació a la ciutat de l’acollida de les persones refugiades provinents de SÃria, Terrassa també ha endegat un pla de sensibilització per a la ciutadania, per què es comprengui millor el concepte del refugi i aconseguir que tothom estigui el més informat possible d’aquesta situació.
En aquest sentit, la darrera acció realitzada va ser la programació a finals de febrer i principis de març de dues sessions informatives a cà rrec d’entitats especialitzades en l’à mbit de les persones refugiades. L’objectiu era donar a conèixer el context de la crisi i les conseqüències que se n’han derivat per una banda i, per una altra, explicar com es gestionaria l’acollida a Catalunya en el cas que finalment arribin refugiats i refugiades al nostre paÃs.
Pel que fa a altres accions anteriors, cal recordar que el mes de gener es va instal·lar a la Biblioteca del Districte 5 l’exposició “Contra vent i marea”, promoguda per Amnistia Internacional. Amb anterioritat, el mes de desembre la Biblioteca Central de Terrassa va acollir la mostra “Diaris il·lustrats de persones refugiades”, mentre que el mes de novembre va poder visitar-se al Vapor Universitari l’exposició “SÃria, la paraula de l’exili”, on grà cies a les fotografies de David González el visitant va acostar-se al drama de la crisi humanità ria que està vivint el poble sirià .
Abans, el 17 de setembre va organitzar-se una taula rodona a la Biblioteca Central de Terrassa amb el tÃtol “La crisi dels refugiats de SÃria: causes i conseqüències”, amb la participació de representants del Comitè Català de l’ACNUR, de la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat i de Creu Roja Catalunya.
Finalment, cal destacar les diverses activitats que s’estan duent a terme en diferents centres educatius de la ciutat per donar a conèixer als més joves la problemà tica de ser una persona refugiada. En aquest sentit es compta amb el monitoratge del Comitè Catala de l’ACNUR.