Activitats a la ciutat

M√©s enll√† de les accions que s’estan duent a terme de cooperaci√≥ municipal i preparaci√≥ a la ciutat de l’acollida de les persones refugiades provinents de S√≠ria, Terrassa tamb√© ha endegat un pla de sensibilitzaci√≥ per a la ciutadania, per qu√® es comprengui millor el concepte del refugi i aconseguir que tothom estigui el m√©s informat possible d’aquesta situaci√≥.

IMG_20160223_191052En aquest sentit, la darrera acci√≥ realitzada va ser la¬†programaci√≥ a finals de febrer i principis de mar√ß de dues sessions informatives a c√†rrec¬†d’entitats especialitzades en l’√†mbit de les persones refugiades. L’objectiu era donar a con√®ixer el context de la crisi i les conseq√ľ√®ncies que se n’han derivat per una banda i, per una altra, explicar com es gestionaria l’acollida a Catalunya en el cas que finalment arribin refugiats i refugiades al nostre pa√≠s.

IMG_20151201_160641Pel que fa a altres accions anteriors, cal recordar que el mes de gener es va instal¬∑lar a la Biblioteca del Districte 5 l’exposici√≥ “Contra vent i marea”, promoguda per Amnistia Internacional. Amb anterioritat,¬†el mes de desembre la Biblioteca Central de Terrassa va acollir la mostra “Diaris il¬∑lustrats de persones refugiades”, mentre que¬†el mes de novembre va poder¬†visitar-se al Vapor Universitari¬†l’exposici√≥ “S√≠ria, la paraula de l’exili”, on gr√†cies a les fotografies de David Gonz√°lez¬†el visitant va acostar-se al drama de la crisi humanit√†ria que est√† vivint el poble siri√†.

Abans, el 17 de setembre va organitzar-se una taula rodona a la Biblioteca Central de Terrassa amb el t√≠tol “La crisi dels refugiats de S√≠ria: causes i conseq√ľ√®ncies”, amb la participaci√≥ de representants del Comit√® Catal√† de l’ACNUR, de la Comissi√≥ Catalana d’Ajuda al Refugiat i de Creu Roja Catalunya.

Finalment, cal destacar les diverses activitats que s’estan duent a terme en diferents centres educatius de la ciutat per donar a con√®ixer als m√©s joves la problem√†tica de ser una persona refugiada. En aquest sentit es compta amb el monitoratge del Comit√® Catala de l’ACNUR.