El desenvolupament de les tecnologies Smart a la nostra ciutat té com objectius principals la millora de la qualitat de vida dels nostres ciutadans i ciutadanes, així com incrementar la sostenibilitat econòmica i mediambiental de la ciutat en general i dels serveis municipals en particular. El Pla Director SmarTerrassa en base a aquests objectius d’alt nivell, ha definit els entorns sobre els que incorporant elements tècnics i organitzatius, desenvoluparem projectes i actuacions Smart. Així mateix, el Pla estableix dins de l’arquitectura tecnològica un element  central de comunicació i integració, la plataforma de sensors i actuadors SENTILO Terrassa.
SENTILO Plataforma de GestióSENTILO Terrassa és una peça de programari que interconnecta els sistemes de captació de la realitat: sensors i actuadors, amb les aplicacions i plataformes que s’utilitzen per a la gestió dels serveis municipals. SENTILO Terrassa, ens permet assolir dos objectius principals:- En relació als sistemes de control dels diferents serveis municipals, els elements de programari i maquinari han d’estar lògicament interrelacionats, però no necessàriament han de constituir una solució tancada d’un únic subministrador. Cal obrir-los a la competència entre empreses dels diferents àmbits i trencar els verticals que tradicionalment es comercialitzen a cadascun dels entorns.- Les fonts d’informació internes i externes, que son d’utilitat per portar a terme els diferents serveis municipals, han d’estar obertes a tota la organització municipal. Així mateix la informació que pugui ser d’interès per organitzacions externes, emprenedors o la ciutadania en general, ha de poder canalitzar-se via la plataforma de dades obertes de l’Ajuntament de Terrassa.En línia amb el desenvolupament del Pla Director, l’Ajuntament  posarà en funcionament abans de final del 2014, un sistema d’informació que donarà dades en temps real de les rutes dels vehicles de recollida de residus, així com de la freqüència de buidatge de cada tipus de contenidor.

Sentilo_contenidors_1

Recentment s’han instal·lat més de 920 contenidors de grans dimensions i de les quatre fraccions principals: resta, envasos, paper-cartró i vidre.

lateral_vidre lateral_envasos lateral_paper-cartro

En paral·lel amb la instal·lació dels contenidors, l’Ajuntament ha posat en servei tres nous vehicles recol·lectors, que disposen de sistemes embarcats de posicionament i enviament d’informació del servei.

En el moment que un camió enganxa un contenidor per bolcar el seu contingut, un sensor instal·lat al braç elevador, llegeix una etiqueta electrònica del contenidor que informa del seu número i tipus. A continuació, el camió envia aquesta informació juntament amb el posicionament GPS, al centre de control i a la plataforma de sensors i actuadors de l’Ajuntament, SENTILO Terrassa.

Mitjançant aquest sistema d’informació, la empresa municipal de recollida de residus urbans ECO-EQUIP S.A.M., disposa d’informació en temps real de la evolució dels serveis de recollida. Gràcies a disposar d’aquesta informació a SENTILO Terrassa,  és possible fer-la arribar a tota la Organització i a la ciutadania.

sentilo_contenidors_2

Properament i mitjançant el plànol urbà disponible a la web de l’Ajuntament, tothom que ho vulgui, podrà informar-se directament i en temps real, de quan s’han recollit els contenidors propers a casa seva o al seu negoci.

Be Sociable, Share!
Categories: General

1 comentari

La plataforma Sentilo, creada per openTrends, nominada als premis @asLAN | InterMèdia GdC · 20 de febrer de 2015 a les 11:11

[…] Sentilo Terrassa, la plataforma que interconnecta els sensors i actuadors de la ciutat amb les aplicacions que gestionen els serveis municials creada per l’enginyeria catalana openTrends, ha estat nominada als premis @asLAN dins de la categoria d’Administració Local Infraestructures Digitals. […]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *