Taula rodona Terrassa preparada i resilient, 15 de gener a les 18 h a la Jazz Cava

El dia 15 de gener, a les 18 hores a la Jazz Cava parlem sobre la capacitat de les ciutats de donar resposta als esdeveniments que puguin afectar el seu normal funcionament i el benestar, la qualitat de vida i la seguretat de la ciutadania.

Fes la teva inscripció aquí (millor en google Chrome).

Comptem amb la participació dels següents ponents:

Sr. Naohito Watanabe, Cònsol General del Japó a Barcelona des de l’any 2016.
Ha desenvolupat la seva carrera diplomàtica des de l’any 1980, en diferents països, especialment a la zona d’Amèrica del sud. És autor d’una àmplia obra literaria com a miembro correspondiente de la Academia Nicaragüense de la Lengua y Académico de Honor de la Real Academia Europea de Doctores.
La seva llarga experiència en situacions de crisis i impactes relacionats amb els països on ha estat destinat, ens permetrà comprendre i aprendre com el Japó és un dels millors exemples de societat resilient, fet que ha demostrat al llarg de la seva història. Per exemple, va superar el sisme i posterior tsunami de l’any 2011 en terminis suficientment breus com per a assolir, poc temps després, ser designada com a seu oficial per a la celebració dels Jocs Olímpics Tokyo 2020.

Sr. Jordi Hereu i Boher, ex alcalde de Barcelona i soci fundador de IdenCity.
Durant el seu mandat Barcelona (2006-2011) va desenvolupar el projecte 3Ss (Seguretat del Subministrament de Serveis), va organitzar les TISU (Taules d’Infraestructures de Serveis Urbans) i va dissenyar les bases de la creació d’una plataforma digital de suport. Aquest projectes van posicionar Barcelona com a un referent mundial en la gestió de la resiliència urbana.

Sr. Francesc Canalias i Farrés, Director del Consorci de Medi Ambient i Salut Pública de La Garrotxa – SIGMA.
El consorci SIGMA desenvolupa, des de l’any 2012, un sistema de gestió dels serveis bàsics de la comarca aplicant criteris de resiliència territorial amb una visió sistèmica i global. Aquest procés es duu a terme de manera holística buscant la interrelació dels diferents equips de treball, siguin públics o privats, i ha portat a la necessitat d’integrar l’estudi del funcionament dels serveis ecosistèmics amb especial atenció a les necessitats d’adaptació al canvi climàtic i al desenvolupament territorial del Objectius de Desenvolupament Sostenible de la ONU (ODS).

Sra. Ares Gabàs Masip, responsable de Resiliència Urbana, Gerència Adjunta de Mobilitat i Infraestructures, i Ecologia Urbana de l’Ajuntament de Barcelona.

L’acte estarà moderat per:

Sr. Ignasi Fontanals, CEO i cofundador d’Opticits Towards Resilience.
OptiCits és una spin off universitària fundada a la Universitat Ramon Llull que va crear la primera eina online amb serveis integrats per ajuntaments que necessiten desenvolupar nous sistemes de gestió urbana orientats a millorar la resiliència municipal enfront a qualsevol tipus d’impacte en les seves operacions. La solució està sent millorada en diversos ajuntaments internacionals i en un dels projectes europeus més importants en matèria de Resiliència en front al canvi climàtic del programa de suport a la recerca H2020.

Al finalitzar l’acte, s’oferirà copa de cava

i espai de Networking

Acte obert a totes les persones i entitats interessades, limitat a l’aforament de la sala. Es recomana inscripció prèvia. Fes la teva inscripció aquí (millor en google Chrome).

Consulta aquí el cartell de l’acte.

Be Sociable, Share!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*