El dia 15 de gener, a les 18 hores a la Jazz Cava parlem sobre la capacitat de les ciutats de donar resposta als esdeveniments que puguin afectar el seu normal funcionament i el benestar, la qualitat de vida i la seguretat de la ciutadania.

Fes la teva inscripció aquí (millor en google Chrome).

Comptem amb la participació dels següents ponents:

Sr. Naohito Watanabe, Cònsol General del Japó a Barcelona des de l’any 2016.
Ha desenvolupat la seva carrera diplomàtica des de l’any 1980, en diferents països, especialment a la zona d’Amèrica del sud. És autor d’una àmplia obra literaria com a miembro correspondiente de la Academia Nicaragüense de la Lengua y Académico de Honor de la Real Academia Europea de Doctores.
La seva llarga experiència en situacions de crisis i impactes relacionats amb els països on ha estat destinat, ens permetrà comprendre i aprendre com el Japó és un dels millors exemples de societat resilient, fet que ha demostrat al llarg de la seva història. Per exemple, va superar el sisme i posterior tsunami de l’any 2011 en terminis suficientment breus com per a assolir, poc temps després, ser designada com a seu oficial per a la celebració dels Jocs Olímpics Tokyo 2020.

Sr. Jordi Hereu i Boher, ex alcalde de Barcelona i soci fundador de IdenCity.
Durant el seu mandat Barcelona (2006-2011) va desenvolupar el projecte 3Ss (Seguretat del Subministrament de Serveis), va organitzar les TISU (Taules d’Infraestructures de Serveis Urbans) i va dissenyar les bases de la creació d’una plataforma digital de suport. Aquest projectes van posicionar Barcelona com a un referent mundial en la gestió de la resiliència urbana.

Sr. Francesc Canalias i Farrés, Director del Consorci de Medi Ambient i Salut Pública de La Garrotxa – SIGMA.
El consorci SIGMA desenvolupa, des de l’any 2012, un sistema de gestió dels serveis bàsics de la comarca aplicant criteris de resiliència territorial amb una visió sistèmica i global. Aquest procés es duu a terme de manera holística buscant la interrelació dels diferents equips de treball, siguin públics o privats, i ha portat a la necessitat d’integrar l’estudi del funcionament dels serveis ecosistèmics amb especial atenció a les necessitats d’adaptació al canvi climàtic i al desenvolupament territorial del Objectius de Desenvolupament Sostenible de la ONU (ODS).

Sra. Ares Gabàs Masip, responsable de Resiliència Urbana, Gerència Adjunta de Mobilitat i Infraestructures, i Ecologia Urbana de l’Ajuntament de Barcelona.

L’acte estarà moderat per:

Sr. Ignasi Fontanals, CEO i cofundador d’Opticits Towards Resilience.
OptiCits és una spin off universitària fundada a la Universitat Ramon Llull que va crear la primera eina online amb serveis integrats per ajuntaments que necessiten desenvolupar nous sistemes de gestió urbana orientats a millorar la resiliència municipal enfront a qualsevol tipus d’impacte en les seves operacions. La solució està sent millorada en diversos ajuntaments internacionals i en un dels projectes europeus més importants en matèria de Resiliència en front al canvi climàtic del programa de suport a la recerca H2020.

Al finalitzar l’acte, s’oferirà copa de cava

i espai de Networking

Acte obert a totes les persones i entitats interessades, limitat a l’aforament de la sala. Es recomana inscripció prèvia. Fes la teva inscripció aquí (millor en google Chrome).

Consulta aquí el cartell de l’acte.

Be Sociable, Share!
Categories: General

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *