Donat l’estat d’emergècia sanitària pel COVID19 s’aplien els terminis de presentació de les convocatòries de fons europeus.

Us desitgem molta salut i un bon confinament a casa!!!!Un grup de 24 joves catalans, la majoria del Vallès Occidental, va marxar a fer
pràctiques laborals a l’estranger; destí: Berlín (Alemanya), Bristol (Regne Unit) i 
Cork (Irlanda).

La Víbria Intercultural és una entitat terrassenca especialitzada en mobilitat internacional per a joves del territori. La seva feina se centra principalment en la creació de projectes internacionals i nacionals i en la col·laboració en d’altres dissenyats per terceres entitats; també gestiona el servei d’assessorament en mobilitat internacional per a joves a l’Oficina Jove de la Casa Baumann de Terrassa des del 2009.

Per tercer any consecutiu, La Víbria du a terme el programa TLN Mobilicat, finançat pel Fons Social Europeu i gestionat pel SOC, que té com a objectiu
potenciar les competències personals i professionals del jovent i fomentar la seva incorporació al mercat laboral o la represa de l’etapa formativa.

Es vol evitar que el jovent caigui en la desmotivació per la manca d’oportunitats laborals i també combatre el greu percentatge d’atur juvenil que actualment supera el 30%, essent la segona taxa més elevada de tot Europa.

El grup de participants ja ha completat una primera fase de formació i acompanyament amb sessions d’interculturalitat, la participació a l’intercanvi juvenil EmPLAYability sobre com fer front a l’atur i a la manca d’oportunitats laborals i una formació lingüística de 120h d’anglès a l’escola FIAC o d’alemany a Salt Idiomes.

Aquest dissabte els participants van començar la fase de pràctiques laborals a l’estranger que s’allargarà fins a finals de maig. El programa cobreix el desplaçament, l’allotjament, diners de butxaca, un curs d’idioma de 40h i activitats culturals. Tota l’experiència compta amb acompanyament i tutorització, i amb assessorament laboral a la tornada amb el suport de Foment de Terrassa.

Us desitgem molt bona feina!!!!  Good job!  Gute Arbeit!

 


La Comissió Europea ha presentat les seves idees per a donar forma a la Conferència sobre el Futur d’Europa, que es posarà en marxa el Dia d’Europa, el 9 de maig de 2020, i durarà dos anys. La Comunicació adoptada és la contribució de la Comissió a l’intens debat entorn de la Conferència sobre el Futur d’Europa, que és un projecte anunciat per la presidenta Ursula von der Leyen. La Conferència es basarà en experiències anteriors, com els diàlegs amb la ciutadania, al mateix temps que introduirà elements nous per a aconseguir un major abast i reforçar els procediments encaminats al fet que la ciutadania pugui donar forma a la futura actuació de la UE. La Conferència facilitarà la celebració d’un debat obert, inclusiu, transparent i estructurat, amb ciutadans i ciutadanes de diferents orígens i de totes les condicions socials. La Comissió s’ha compromès a donar seguiment als seus resultats.

Més informació: https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/es/ip_20_89

 


Poseu a prova els vostres coneixements sobre el pressupost de la UE a llarg termini. El pressupost de la UE respon a l’objectiu de treballar junts per a millorar la vida dels europeus. Comproveu quantes preguntes sobre el marc pressupostari podeu respondre. El finançament de la UE cobreix una àmplia gamma de polítiques i programes que aporten valor afegit a la ciutadania. La Unió té un pressupost anual i un pressupost a llarg termini que abasta almenys cinc anys. L’objectiu de la planificació pressupostària a llarg termini és atorgar més estabilitat i previsibilitat a les prioritats d’inversió de la UE. Voleu participar? Només heu de clicar aquest enllaç: Quiz Pressupost UE

 

 


EmPLAYAbilty, recepció a l’Ajuntament de Terrassa amb la regidora Ona Martínez

Aquesta setmana es fa a Terrassa l’intercanvi juvenil internacional “EmPLAYAbility, quan trobar feina es converteix en un joc d’estratègia” amb la participació de 37 joves provinents d’Alemanya, Irlanda, el Regne Unit, Catalunya i Espanya.

La Víbria Intercultural, entitat especialitzada que gestiona el servei d’assessorament en mobilitat internacional des de la Casa Baumann, és qui acull la trobada.

L’objectiu del projecte “EMPLAYability” és augmentar les possibilitats d’ocupació dels joves
que es troben en situació d’atur i que tenen poca experiència professional. Mitjançant
activitats d’educació no formal i tècniques de gamificació, els participants desenvolupen les seves habilitats i competències, defineixen els seus objectius professionals i adquireixen eines per afrontar la recerca de feina.

El projecte permetrà als participants terrassencs de desenvolupar pràctiques professionals de 3 mesos a Alemanya, al Regne Unit i a Irlanda.


El tinent d’alcalde Isaac Albert amb la Secretària Gral d’Eurocities, Anna Lisa Boni

El tinent d’alcalde Isaac Albert, acompanyat del responsable de Relacions Internacionals de l’ajuntament de Terrassa, va visitar ahir diverses institucions europees a Brussel·les.

Es varen fer tres reunions, primer amb la secretària general d’Eurocities*, la Sra. Anna Lisa Boni, després amb la representant de la Direcció General de Política Regional i Urbana de la Comissió Europea, la Sra. Laura Hagemann i finalment amb la representant permanent de la Generalitat davant de la Unió Europea a  Brussel·les, la Sra. Meritxell Serret.

Visita amb la representant de la Direcció General de Desenvolupament Regional i Urbà de la Comissió Europea, Laura Hagemann.

El tinent d’alcalde Isaac Albert amb Meritxell Serret, representant permanent de la Generalitat davant de la Unió Europea.

 

*  Eurocities és la xarxa europea de grans ciutats i zones metropolitanes.


La directora general de Comunicació de la Comissió Europea Pia Ahrenkilde va presentar el passat dilluns 17 de febrer a Barcelona les 6 prioritats de la Comissió von der Leyen:

  1. el Pacte Verd Europeu (Green deal)
  2. una economia que treballi per a la gent
  3. una Europa preparada per l’era digital
  4. promoció de l’estil de vida europeu
  5. una Europa més forta al món
  6. un nou impuls a la democràcia europea

Terrassa va ser present a la presentació, i en trobareu el resum en el següent enllaç.

La representació de la Comissió Europea a Barcelona té previstos 4 actes més, d’aquí a setembre, dins el cicle “prioritats UE”:

  1. la neutralitat climàtica de la UE, 2 de març
  2. debat sobre el salari mínim europeu, 17 de març
  3. intel·ligència artificial a la UE, juny
  4. la nova relació UE-Àfrica

Cities Forum 2020, organitzat per la Comissió Europea i la ciutat de Porto

La Comissió Europea, a través de la Direcció General de Política Regional i Urbana, va convocar el passat 30-31 de gener 700 actors clau d’àmbit europeu, nacional i local al fòrum Cities 2020, per compartir els èxits comuns i reflexionar sobre les futures orientacions del desenvolupament urbà en el marc de la política de cohesió i sobre el futur de l’Agenda Urbana de la UE. Terrassa hi va poder assistir.

El primer dia es varen fer dos tallers per mostrar les solucions tecnològiques que aplica la ciutat de Porto en temes climàtics i ambientals en llocs específics de la ciutat i es van celebrar debats sobre com conformar el futur del desenvolupament urbà sostenible i l’Agenda Urbana per a la UE.

Al Fòrum també es va publicar el Manual d’estratègies de desenvolupament urbà sostenible elaborat pel Servei de Recerca Conjunt i la DG REGIO de la Comissió Europea.

El resum de les jornades el trobareu aquí.


 

Bossa de plàstic al mar

Photo by Brian Yurasits on Unsplash

El dilluns 27 de gener la Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Terrassa va aprovar l’adhesió a la Declaració del Plàstic d’Oslo, la primera ciutat catalana que la subscriu.

La Declaració està impulsada per la xarxa de ciutats europees EUROCITIES i suposa un compromís per reduir l’impacte dels residus plàstics en el medi ambient.

Les xifres
Les Nacions Unides estimen que només un 9% del plàstic és reciclat i que la producció incrementarà fins als 300 milions de tones/any i també ho faran els residus.

El problema
Els residus plàstics contaminen els ecosistemes, les substàncies tòxiques associades a les partícules de plàstic entren a la cadena alimentària i finalment són consumides pels éssers humans.

Per altra banda, les emissions de gasos d’efecte hivernacle associades al cicle de vida del plàstic amenacen la capacitat de la comunitat internacional per mantenir la temperatura global per sota dels 1,5ºC.

Continue reading