El Govern aprova el programa de Garantia Juvenil

El Govern de la Generalitat ha aprovat el programa de Garantia Juvenil 2014-2020, i el pla d’actuació per a aquest 2015. Aquest programa està destinat a joves entre 16 i 24 anys, que no treballen, ni estudien, ni segueixen una formació. Les persones amb una discapacitat superior al 33% s’hi poden acollir fins als 30 anys. En total, uns 33.000 joves catalans es podran beneficiar de les accions.

A través del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), s’ha dissenyat una cartera de serveis i programes perquè aquests joves accedeixin a una oferta de feina, de formació o a un període pràctiques de 4 mesos. Es pretén millorar l’ocupabilitat dels joves, combinant formació i contractació i fomentant l’emprenedoria.

La Garantia Juvenil és un programa impulsat per la Comissió Europea per fer front a les taxes d’atur entre el col·lectiu juvenil, que està dotat amb uns 6.000 milions d’euros distribuïts entre els estats de la Unió Europea. Catalunya disposa de 241 milions d’euros entre fons propis i provinents del Fons Social Europeu.

Fins ara, prop de 8.300 joves catalans de 16 a 24 anys s’han inscrit a la Garantia Juvenil, 5.000 dels quals ja han rebut serveis de formació o d’ocupació.

garantia juvenil

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *