Terrassa seleccionada per participar en un projecte europeu sobre la cultura en les ciutats sostenibles

Un cop adoptat  el  document “Cultura 21 : Accions”, amb els compromisos sobre el paper de la cultura en les ciutats sostenibles, en el marc de la cimera de la Cultura de la xarxa CGLU – Ciutats i Governs Locals Units, a Bilbao el passat mes de març, i després de l’exitosa experiència del programa de Ciutats Pilot el 2014, la Comissió de Cultura de la xarxa va llançar el programa « La Cultura en les ciutats sostenibles : Aprenent amb Cultura 21 Accions a Europa», en el qual es va postular l’Ajuntament de Terrassa a través del Servei de Cultura i amb el suport del Servei de Relacions Europees i Internacionals.

Aquest programa, impulsat per la Comissió de Cultura de CGLU i Culture Action Europe, té com a objectiu permetre a les ciutats europees participar en un procés d’aprenentatge basat en els principis i les accions de “Cultura 21 Accions”; l’aprofundiment del treball de CGLU en matèria de cultura i desenvolupament sostenible; i l’experiència i els coneixements de Culture Action Europe en matèria de representació i de presa en consideració de la veu dels agents de la societat civil de la cultura.

La sol·licitud ha estat aprovada pels organitzadors i durant els anys 2015, 2016 i 2017, Terrassa conjuntament amb d’altres ciutats europees com Gabrovo (Bulgària), Izmir (Turquia), Galway (Irlanda), Lisboa (Portugal), Łódź (Polònia), Maastricht (Limburgo, Paises Baixos), Namur (Valonia, Bèlgica), Pécs (Hongria), Swansea (Gal·les, Regne Unit) i Timişoara (Romania)  participaran en un procés d’aprenentatge entre iguals, es beneficiaran dels coneixements sobre el paper de la cultura en les ciutats sostenibles i dissenyaran noves aproximacions relacionades amb aquest tema.

La primera reunió del projecte va ser el passat divendres 16 d’octubre a Goteborg, en el marc de la Conferència Anual de “Culture Action Europe”, en la qual es van reunir els contactes focals de les ciutats participants per presentar-se i iniciar la definició dels objectius i de les properes activitats.

Més informació: http://agenda21culture.net/index.php/es/nueva-a21c/ciudades-piloto/ciudades-piloto-2015

reunió_Pilot Cities Europe

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *