Convocatòries europees recents (Desembre 2016)

Us presentem algunes convocatòries recents destacades:

1. URBACT

Consultar: URBACT

PROGRAMA: URBACT

QUI EL CONVOCA: Cofinançat per la Unió Europea a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER)

INFORMACIÓ: URBACT promou el desenvolupament urbà sostenible, capacitant les ciutats per desenvolupar bones pràctiques en col·laboració amb altres ciutats. Què s’entén com una “bona pràctica” a URBACT? Són aquelles pràctiques vinculades a la sostenibilitat que han demostrat bons resultats i es poden recomanar com a model per a altres ciutats. Alguns dels temes poden anar des de la mobilitat urbana fins a la qualitat de l’aire, passant per oferir eines laborals per a immigrants, entre molts altres reptes que afronten les ciutats europees avui dia.

OBJECTIUSSeleccionar bones pràctiques de desenvolupament urbà a escala europea per compartir-les i reproduir-les arreu d’Europa.

ACCIONSLes ciutats seleccionades tindran l’oportunitat d’aconseguir el reconeixement europeu i millorar la seva experiència mitjançant eines d’URBACT. També guiaran i dirigiran les xarxes de transferència de coneixement, tot convidant a participar les ciutats interessades.

DATA LÍMIT31 de març del 2017

2. EUROPA CREATIVA

Consultar: CREATIVE EUROPE

PROGRAMA: EUROPA CREATIVA (CULTURA I MEDIA)

QUI EL CONVOCA: Comissió Europea

INFORMACIÓ: Europa Creativa vol dotar de recursos els projectes que tinguin com a objectiu promoure la internacionalització, enfortir la capacitat financera cultural, impulsar la innovació i estimular la creació de nous públics. Europa Creativa fusiona els antics programes de MEDIA i Cultura i s’adreça al sector cultural i creatiu.

Pel que fa al subprograma MEDIA, es destinaran ajuts al sector audiovisual europeu, que inclouran suport al desenvolupament de projectes; suport a la programació televisiva d’obres audiovisuals; ajut a la distribució transnacional de pel·lícules europees; suport als festivals de cinema; ajut al desenvolupament de videojocs; suport a l’accés als mercats; i, com a gran novetat, ajut al desenvolupament de les audiències.

El subprograma CULTURA té per objectius l’enfortiment del sector i la creació de capacitats, el desenvolupament d’audiències, els nous models de negoci i els projectes digitals.

OBJECTIUS I POSSIBLES ACCIONSEls objectius generals del subprograma MEDIA són:
• Millorar la competència de la indústria europea en el mercat europeu i internacional mitjançant el suport a la formació dels professionals i al desenvolupament, distribució i promoció de les obres audiovisuals europees, tenint en compte el desenvolupament de les noves tecnologies;
• Respectar la diversitat lingüística i cultural europea;
• Fomentar el patrimoni audiovisual europeu, mitjançant la digitalització i la interconnexió en xarxa dels arxius audiovisuals;
• Desenvolupar el sector audiovisual en els països o regions amb una escassa capacitat de producció audiovisual i/o d’àrea geogràfica o lingüística reduïda, i fomentar l’associació i cooperació transnacional entre PIMES europees;
• Fomentar la difusió de nous tipus de continguts audiovisuals que utilitzin noves tecnologies;
• Fomentar el desenvolupament de noves audiències i l’educació en la imatge.

I els objectius generals del subprograma CULTURA són:
Cooperació entre organitzacions culturals i creatives de diferents països;
• Iniciatives per traduir i promoure les obres literàries d’arreu la Unió Europea;
• Xarxes ajudant al sector cultural i creatiu per operar competitivament i transnacionalment;
• Establiment de plataformes per promoure artistes emergents i estimular la programació europea per a les obres culturals i artístiques.

3. iniciatives urbanes innovadores (uia)

Consultar: UIA

PROGRAMA: UIA (URBAN INNOVATIVE ACTIONS)

QUI EL CONVOCA: Comissió Europea

INFORMACIÓ: La iniciativa d’Accions Urbanes Innovadores (UIA) ha publicat la seva segona convocatòria de propostes per proporcionar a les àrees urbanes de tota Europa els recursos per testar solucions noves per fer front als reptes urbans. La convocatòria està dotada amb un pressupost de 50 milions d’euros, amb un cofinançament del 80% dels costos, i per a projectes no superiors als 3 anys de durada.

OBJECTIUSProporcionar recursos a les àrees urbanes per experimentar solucions innovadores que responguin als principals reptes urbans i, així, poder contrastar el seu funcionament a la pràctica.

ACCIONSEstà centrada en tres temes urbans:

• L’ECONOMIA CIRCULAR: varis exemples i aplicacions, des de la reutilització eficient de l’aigua fins a una economia sostenible hipocarbònica i competitiva, passant per una possible cooperació entre fabricants, minoristes locals, empreses del tercer sector o iniciatives ciutadanes per promoure la fabricació de productes reparables, reciclables i que durin més temps. També inclou aspectes d’economia col·laborativa, prevenció del malbaratament d’aliments, reciclatge de materials provinents de projectes de construcció i enderrocament.

• La INTEGRACIÓ DELS IMMIGRANTS: fa referència a salud dones; joves amb antecedents migratoris, i infraestructures socials, d’habitatge i educatives.

• La MOBILITAT URBANA: amb àrees, entre d’altres, com promoure la bicicleta com a mitjà de transport alternatiu, net i rendible; centres logístics de reducció de reducció d’embussos; solucions de mobilitat compartida, i infraestructures innovadores de combustibles alternatius

DATA LÍMIT14 d’abril del 2017

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *