Terrassa participa en una jornada del CIDOB sobre tendències internacionals des de l’àmbit local

 La incidència en l’àmbit internacional des del món local és una realitat cada cop més palpable. És per això que l‘Ajuntament de Terrassa va estar representat, a través del seu Servei de Relacions Europees i Internacionals, en una jornada formativa que el passat mes de desembre va impulsar el CIDOB (Centre d’Estudis i Documentació Internacionals a Barcelona) juntament amb l’AMB (Àrea Metropolitana de Barcelona). La jornada va debatre sobre tendències i propostes internacionals des de l’àmbit local, amb l’objectiu d’informar i debatre sobre les línies de treball actuals de l’àmbit internacional vistes des de la perspectiva dels municipis. A la proposta formativa hi van participar 25 persones, que van compartir les seves respectives experiències sobre com la realitat internacional i local s’interrelacionen.

El director de l’Àrea d’Internacional i de Cooperació, Oriol Illa, va obrir la jornada, que va comptar amb experts i investigadors del CIDOB, com Anna Ayuso, que va exposar els lligams entre el pacte d’Amsterdam sobre l’agenda urbana europea i l’agenda post-Habitat III, a més dels reptes i implicacions que això tindrà per als governs locals.

Per la seva banda, Luigi Carafa i Eckart Woertz van tractar les conseqüències del canvi climàtic per a l’agenda de les ciutats i el seu paper per fer-hi front.

Així mateix, Eduard Soler, va explorar com la conflictivitat afecta les ciutats de la Mediterrània i les possibles estratègies de resiliència per a elles i la seva ciutadania. I en aquesta línia, Blanca Garcés va posar en evidència la descoordinació entre les polítiques estatals i locals pel que fa l’acollida de persones refugiades a la Mediterrània, donat que les polítiques d’asil són competència estatal, tot i que es produeix eminentment a nivell local.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *