Les entitats europeistes de Catalunya (XEEC) presenten al Parlament Europeu el pla per mobilitzar la societat civil de cara a les eleccions europees de 2019

El dia 13 de juliol representants de la Xarxa d’Entitats Europeistes de Catalunya (XEEC) van lliurar a Brussel·les les conclusions de la primera convenció ciutadana celebrada al Pati Llimona de Barcelona, on es van debatre les limitacions i les oportunitats de la Unió Europea. En aquesta convenció hi ha participat més de 50 catalans i europeus residents a Barcelona.

Els participants van detectar com a debilitats de la UE la desconfiança en el futur del projecte europeu, la preocupació per l’augment dels populismes, la manca d’un sentiment d’identitat i valors europeus i la corrupció dels polítics.

D’altra banda, van destacar com a oportunitats aprofitar l’actual situació per redefinir el projecte europeu, potenciar la participació ciutadana en la presa de decisions i fomentar una major coordinació entre entitats i societat civil europeista a Catalunya per tal de tenir veu a les institucions.

Per tot això, la XEEC demana als partits polítics catalans que prioritzin el debat europeu i que es constitueixi una nova convenció ciutadana per elaborar unes propostes de futur per a la UE.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *