“La Víbria” de Terrassa envia 24 joves a fer pràctiques professionals a l’estranger, en el marc del programa TNL Mobilicat

Un grup de 24 joves catalans, la majoria del Vallès Occidental, va marxar a fer
pràctiques laborals a l’estranger; destí: Berlín (Alemanya), Bristol (Regne Unit) i 
Cork (Irlanda).

La Víbria Intercultural és una entitat terrassenca especialitzada en mobilitat internacional per a joves del territori. La seva feina se centra principalment en la creació de projectes internacionals i nacionals i en la col·laboració en d’altres dissenyats per terceres entitats; també gestiona el servei d’assessorament en mobilitat internacional per a joves a l’Oficina Jove de la Casa Baumann de Terrassa des del 2009.

Per tercer any consecutiu, La Víbria du a terme el programa TLN Mobilicat, finançat pel Fons Social Europeu i gestionat pel SOC, que té com a objectiu
potenciar les competències personals i professionals del jovent i fomentar la seva incorporació al mercat laboral o la represa de l’etapa formativa.

Es vol evitar que el jovent caigui en la desmotivació per la manca d’oportunitats laborals i també combatre el greu percentatge d’atur juvenil que actualment supera el 30%, essent la segona taxa més elevada de tot Europa.

El grup de participants ja ha completat una primera fase de formació i acompanyament amb sessions d’interculturalitat, la participació a l’intercanvi juvenil EmPLAYability sobre com fer front a l’atur i a la manca d’oportunitats laborals i una formació lingüística de 120h d’anglès a l’escola FIAC o d’alemany a Salt Idiomes.

Aquest dissabte els participants van començar la fase de pràctiques laborals a l’estranger que s’allargarà fins a finals de maig. El programa cobreix el desplaçament, l’allotjament, diners de butxaca, un curs d’idioma de 40h i activitats culturals. Tota l’experiència compta amb acompanyament i tutorització, i amb assessorament laboral a la tornada amb el suport de Foment de Terrassa.

Us desitgem molt bona feina!!!!  Good job!  Gute Arbeit!

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.