Aliança Catalunya 2030

El maig de 2019, el Govern de la Generalitat de Catalunya va iniciar un procés participatiu per elaborar l’Acord nacional per a l’Agenda 2030 a Catalunya. Per a fer-ho, es va identificar un grup d’actors públics i privats que han estat fortament implicats, i de forma pionera, per impulsar l’assoliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) a Catalunya, amb visió transversal, voluntat transformadora i des de la comprensió de la complexitat de l’Agenda 2030. Les contribucions d’aquest grup motor han omplert de contingut l’Acord nacional, assolint un consens ampli entre representants de sectors molt diversos.

L’Acord nacional defineix una visió compartida sobre com contribuir a avançar en la consecució dels ODS i defineix el rol i el compromís que han d’adquirir els diferents agents socials de Catalunya (sector públic; àmbit empresarial, sindical i professional; universitats i centres de recerca; societat civil organitzada i ciutadania) per crear “un futur que no deixi ningú enrere i no superi la capacitat de càrrega de la natura”, i “fer de Catalunya i el món un lloc millor l’any 2030”.

L’Acord estarà obert a tota la ciutadania i tots aquells actors públics i privats que s’hi adhereixin, amb compromisos concrets per assolir els ODS, es podran integrar a l’Aliança Catalunya 2030, una gran coalició de país per compartir informació, recursos i bones pràctiques, així com impulsar iniciatives conjuntes per assolir els ODS.  

FCF | L'FCF es compromet amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible i  l'Agenda 2030

Més informació: Aliança Catalunya 2030. Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible (gencat.cat)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *