Terrassa es presenta al Repte dels Alcaldes

La fundació filantròpica Bloomberg convoca anualment totes les ciutats amb una població superior a 100.000 habitants a la iniciativa anomenada El Repte Global dels Alcaldes.

Foto de: https://bloombergcities.jhu.edu/mayors-challenge

Enguany, el Repte vol trobar 50 innovacions urbanes que es vagin imaginar o llançar arran de la pandèmia COVID-19. Els projectes poden ser en fase d’implementació però han de tenir un potencial d’impacte significatiu i la capacitat de poder-se replicar a d’altres ciutats.

Terrassa s’ha volgut presentar en aquesta edició del 2021 amb un projecte de resiliència, per ajudar les persones grans que viuen soles, les que tenen transtorns cognitius o que formen part de col.lectius amenaçats a guanyar mobilitat autònoma dins la ciutat. La idea: contruir un servei de suport a aquests col·lectius basat en “wearables” de fàcil utilització (actualment hi ha moltes apps, però de vegades no són fàcils de fer servir per part d’algunes persones). La tecnologia es basa en xarxes d’Internet de les Coses (IoT).

Les 50 ciutats seleccionades tindran accés a experts en innovació, que les ajudaran a millorar llur idea. De totes elles, 15 tindran l’honor de rebre el gran premi d’1 milió de dòlars cadascuna per començar a implementar el seu projecte innovador.

Michael Bloomberg (1942) és un home de negocis, polític, filantrop i autor nord-americà, cofundador de Bloomberg L.P. Fou alcalde de la ciutat de Nova York del 2002 al 2013 i és un ferm convençut el poder innovador dels governs locals. La Bloomberg Cities Network és un punt de trobada pels innovadors dels governs locals on aprendre els uns dels altres i accedir a recursos i suport d’avantguarda.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *