Conferència sobre el Futur d’Europa: inauguració de la seva plataforma interactiva digital i multilíngüe

El comitè executiu de la Conferència sobre el futur d’Europa (amb representants del Parlament Europeu, el Consell de la Unió Europea i la Comissió Europea) va presentar el passat 19 d'abril la plataforma digital multilingüe de la Conferència sobre el futur d’Europa.

La plataforma, disponible en 24 llengües, malauradament sense la presència del català, permetrà als ciutadans de la UE de compartir i intercanviar les seves idees i punts de vista a través d’esdeveniments en línia. La plataforma actua de hub de la Conferència i suposa una eina important per aconseguir que aquesta darrera culmini amb resultats.

La Conferència sobre el futur d’Europa és un exercici obert i inclusiu de democràcia deliberativa sense precedents; és un procés que s'inaugurarà el proper 9 de maig, dia d'Europa, i acabarà al cap d'un any aproximadament. El seu objectiu és que els ciutadans de la UE puguin expressar la seva opinió sobre qualsevol tema, i aquestes opinions hauran d’ajudar a l’hora de formular polítiques. Està previst que, per la primavera del 2022, la Conferència disposi de conclusions que proveixin un bon guiatge de cara al futur d'Europa.

Enllaç a pdf: la Conferència sobre el Futur d'Europa

Tots els esdeveniments de la conferència es podran visualitzar a la plataforma en un mapa interactiu, i els ciutadans podran consultar-los i apuntar-s’hi en línia.

La plataforma s’organitza al voltant de 10 temes clau per al debat (ex. canvi climàtic, salut, democràcia...) i permet 3 tipus de participació: assistir als esdeveniments, compartir idees i fins i tot organitzar esdeveniments.

La idea subjacent del projecte és que les contribucions sorgeixin de les bases, és el reconeixement del "de baix a dalt", com a principi de democràcia real.

#TheFutureIsYours

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *