Setmana Verda de la EU 2021. Objectiu: contaminació 0

https://www.eugreenweek.eu/ – Setmana Verda UE 2021

El darrer dia de maig va arrencar la Setmana Verda de la EU, organitzada per la Comissió Europea.

Una setmana de conferències d’alt nivell sobre qualitat de l’aire, l’aigua i el sòl.

Lahti, la Capital Verda del 2021, va ser l’anfitriona de la sessió inaugural. Aquesta ciutat finesa va emprendre el camí verd a la dècada dels 70, quan va decidir restaurar i conservar les aigües del seu llac, molt contaminat per l’activitat industrial de la ciutat. Quaranta anys més tard, el 2018, un 97% dels seus residus és reciclat.

La contaminació ens afecta a tots: a través de l’aire que respirem, l’aigua que bevem i la terra que cultivem. La pol·lució és la principal causa ambiental de múltiples malalties mentals i físiques i també de morts prematures, especialment entre els nens i la gent gran, i entre les persones amb certes afeccions mèdiques.

Però la contaminació ens afecta de manera desigual. Les persones que viuen en les zones més desfavorides sovint viuen a prop de llocs contaminats o en zones on hi ha un flux de trànsit molt alt. La contaminació és també un dels principals motius de la pèrdua de biodiversitat: redueix la capacitat dels ecosistemes d’absorbir carboni i descontaminar.

Autor: Odri, 12 anys @ https://www.eugreenweek.eu/young-artists

Però es pot prevenir. El recentment adoptat “Pla d’acció de la UE per l’ambició de la contaminació zero”és una acció clau del Pacte Verd Europeu. El Pla d’acció vol ajudar a crear un entorn lliure de tòxics a tota la UE, supervisant, reportant i prevenint la contaminació de l’aire, l’aigua, el sòl i els productes de consum.


La Setmana Verda Europea 2021 es va dedicar a l'”ambició de la contaminació zero” i s’hi van examinar d’altres iniciatives rellevants del Green Deal, com les del clima, l’estratègia química, o les del camp de l’energia, la indústria, la mobilitat, l’agricultura, la pesca, la salut i la biodiversitat.

Trobareu tota la informació i resultats de la #EUGreenWeek en aquestes pàgines de la Comissió i de l’anfitriona finesa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *