Conferència sobre el Futur d’Europa

Foto extreta de la web del https://www.europarl.europa.eu/

El Comitè Executiu de la Comissió Europea ha aprovat el calendari dels plens i els panells europeus de ciutadans.
El ple inaugural tindrà lloc el 19 de juny de 2021 a Estrasburg. Tenint en compte la situació sanitària, la participació serà tant física com a distància i inclourà presentacions sobre els panells de ciutadans europeus i la plataforma digital multilingüe.
El 17 de juny de 2021, se celebrarà a Lisboa (Portugal) un esdeveniment ciutadà europeu també englobat en la Conferència i retransmès en directe per internet. Hi assistiran 27 representants de panells de ciutadans o esdeveniments nacionals (un per Estat membre), juntament amb el president del Fòrum Europeu de la Joventut i alguns dels ciutadans ja seleccionats per participar en els panells. L’acte, també de format híbrid, brindarà als participants l’oportunitat de debatre amb els tres copresidents al voltant del que esperen de la Conferència.

Hi ha 4 panells ciutadans previstos que tenen els següents temes assignats: 1) Valors, drets, estat de dret, democràcia, seguretat; 2) Canvi climàtic, medi ambient / salut; 3) Economia més forta, justícia social, ocupació / educació, joventut, cultura, esport / transformació digital 4) La UE al món / migració.

La necessitat d’efectuar reformes a la UE per millorar assumptes com el procés de presa de decisions en les seves institucions, la seva capacitat de resposta als grans reptes globals i l’eficàcia de l’acció exterior de la Unió és un diagnòstic que suscita pocs dubtes. En canvi, no hi ha unanimitat a l’hora d’identificar les reformes que han de portar a terme. Per això, la Conferència sobre el Futur d’Europa ofereix una oportunitat única a la societat civil europea per aportar idees innovadores a aquest debat, que ens ajudin a avançar en el procés d’integració europea.

Més informació: https://futureu.europa.eu/?locale=es

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *