1r pas cap a l’aprovació final del pla de recuperació i resiliència d’Espanya, de 69.500 M€

La Comissió Europea ha aprovat la proposta de decisió del pla de recuperació i resiliència d’Espanya, d’un valor de 69.500 milions d’euros.

Un pas necessari, però no suficient, per accedir a aquest gran import en subvencions de la UE via Mecanisme de recuperació i resiliència per al període 2021–2026. Ara el Consell disposa fins a mitjan juliol per aprovar la proposta de la Comissió.

Aquest finançament de 69.500 M€ ha de donar suport a les mesures d’inversió i reforma del pla de recuperació presentat per Espanya. L’aprovació final del Consell permetrà el desembors de 9.000 M€ en concepte de prefinançament, el 13 % de l’import total assignat.

La Comissió autoritzarà nous desemborsaments sempre que es vagin assolint de manera satisfactòria els objectius indicats en la decisió d’execució del Consell.

La Comissió ha avaluat el pla espanyol prestant especial atenció a si les inversions i reformes ajudaran efectivament a adreçar les consideracions que el Semestre europeu va fer saber a Espanya; si aquestes inversions inclouen mesures eficaces de cara a les transicions verda i digital; i si contribuiran al creixement, la creació d’ocupació, i la resiliència econòmica, institucional i social d’Espanya.

El Mecanisme de recuperació i resiliència, és la partida més important dels fons NextGenerationEU, i suposa fins a 672.500 M€ per donar suport a inversions i reformes arreu de la UE.

Més informació sobre aquesta notícia, en aquest enllaç.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *