Recta final del projecte BRIDGE

El projecte BRIDGE, finançat per la Comissió Europea a través del programa ISFP (Internal Security Fund Police), ha finalitzat oficialment el 31 de juliol.

El projecte Bridge (Building resilience to reduce polarisation and growing extremism) ha tingut com a principal objectiu generar consciència i capacitats entre els actors locals per reduir els extremismes. Per fer-ho, el projecte ha tingut com a prioritats enfortir les eines locals de detecció de situacions de tensió i malestar social, així com promoure iniciatives comunitàries de cooperació entre diferents serveis públics i actors privats per abordar la temàtica a nivell local.

El projecte ha estat liderat per l’EFUS-European Forum for Urban Security (Fòrum Europeu per la Seguretat Urbana). Altres socis del partenariat han estat Igoumenitsa (Grècia), Brussel•les (Bèlgica), Vaulx-en-Velin (França), Rotterdam (Holanda), Leuven (Bèlgica), Genk (Bèlgica), Düsseldorf i Stuttgart (Alemanya).

El servei de Policia Municipal de l’Ajuntament de Terrassa ha participat en aquest projecte en tàndem amb la Generalitat de Catalunya (Mossos d’Esquadra), amb el desenvolupament d’un projecte pilot basat en l’elaboració d’una enquesta per a detectar el fenomen de la polarització social a nivell local i desenvolupar mesures de prevenció específiques. Aquesta enquesta es va dirigir a diversos grups de destinataris tals com agents de policia (Policia Local i Mossos d’Esquadra), treballadors socials, agents cívics o actors de mediació, Serveis de Salut, professionals de serveis educatius, formatius o d’oci, i líders comunitaris (formals / informals) a la ciutat o en barris o zones específics d’interès.
Aquest projecte pilot ha servit com a punt de partida per fomentar una reflexió més profunda en aquest tema i un anàlisi més exhaustiu del disseny de les polítiques municipals al respecte. L’estadi final de disseminació incorporarà els principals resultats de les experiències dels membres del partenariat, amb l’edició d’un manual d’eines i recomanacions per als governs locals en relació al tema de la prevenció i mediació en els processos de polarització social.

Durant el transcurs del projecte pilot s’ha constituït una xarxa local de personal de les diverses administracions així com d’altres entitats locals, amb la voluntat de seguir col•laborant conjuntament en el futur per a la millora de la prevenció i detecció dels processos de polarització social.

Ver las imágenes de origen

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *