Terrassa, part de l’Aliança d’Alcaldes d’Eurocities pel Pacte Verd Europeu

Us enviem el reportatge que Eurocities ha fet sobre Terrassa, en la seva aposta per la sostenibilitat i el medi ambient.

El president de la xarxa Eurocities de grans ciutats europees, l’alcalde de Florència Dario Nardella, ha impulsat aquest 2021 una Aliança d’Alcaldes de la xarxa a favor del Pacte Verd Europeu, per visibilitzar el compromís amb la sostenibilitat, el medi ambient i la biodiversitat.

L’Ajuntament de Terrassa es va adherir en aquesta aliança, i el regidor de medi ambient, sostenibilitat i energia Carles Caballero ha fet un video-presentació del projecte de la Revolució Verda de la ciutat: un conjunt d’actuacions per paliar els efectes del canvi climàtic.

Actuacions com l’anella verda, una xarxa de camins en l’entorn verd de Terrassa, que proporciona kilòmetres de passeig a peu i en bicicleta i permet corredors per a la fauna, els acords per mantenir zones d’agricultura i protegir antigues masies, la promoció del conreu ecològic de km 0, la recuperació de la vinya, la gestió dels boscos i la protecció d’àrees per preservar la biodiversitat, un ramat de 700 ovelles que mentre pasturen contribueixen a rebaixar la càrrega de combustible dels boscos i l’aprofitament de la biomassa per a generar energia tèrmica que ajuda a la prevenció d’incendis forestals. Tot són actuacions en la mateixa direcció: a favor de la preservació del medi ambient i la sostenibilitat.

I a nivell urbà, també: la constitució de l’Associació de Municipis i Entitats per l’Energia Pública (AMEP) per aconseguir un rol actiu dels ajuntaments en la distribució i comercialització de l’energia verda, l’ampliació de zones de vianants al centre de la ciutat o els vehicles unipersonals (motos, bicis i patinets elèctrics) equipats amb sensors per mesurar els índex de contaminació.

Podeu visionar el vídeo aquí sota.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *