L’Ajuntament de Terrassa, signatari de la Declaració de Barcelona sobre polítiques del temps

El 29 d’octubre passat l’Ajuntament de Terrassa va ser a l’acte de signatura de la Declaració de Barcelona sobre Polítiques del Temps, un acord per treballar i dur a terme polítiques del temps a favor d’un model d’usos del temps més equitatiu en l’eix de gènere i de pobresa, més equilibrat entre el temps de feina i el personal, i que advoca per eliminar els canvis d’hora.

La regidora de Presidència, d’Usos del Temps i Relacions Internacionals de l’Ajuntament de Terrassa, Jennifer Ramírez, va signar la Declaració conjuntament amb altres organitzacions signatàries tant del país com internacionals i que llistem en el darrer paràgraf.

L’acte fou presidit pel president de la Generalitat, en Pere Aragonès, i serví per clausurar la 2a Time Use Week, la 2a setmana internacional dels usos del temps, organitzada per la Barcelona Time Use Initiative, que recull el guant de l’associació per a la Reforma Horària (en la web hi podeu trobar un recull important d’informació sobre el tema).

Podeu veure la notícia aquí.

Podeu veure la crònica que nosaltres vam fer de la Time Use Week aquí.

I podeu veure la Declaració de Barcelona per a les Polítiques dels Usos del Temps aquí.

La Declaració fou elaborada per l’Expert Lab de la Barcelona Time Use Initiative, amb la col·laboració de la Xarxa de Ciutats Europees en Usos del Temps, la Societat Alemanya pel Temps i les quatre institucions catalanes promotores: la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, l’Àrea Metropolitana de Barcelona i la Diputació de Barcelona

Les altres organitzacions signatàries de la Declaració de Barcelona que van fer costat a l’Ajuntament de Terrassa foren la Diputació de Barcelona, l’Àrea Metropolitana de Barcelona, CCOO, UGT, PIMEC, el Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya, la German Society for Time, el Tempo Territorial, l’Aliança Internacional per l’Hora Natural, BetterTimes – For Healthy Social Times, Waiting Times Project, German Society for Ecological Economy Research, l’Associació IberoAmericana de Bancs del Temps, l’Asociación para el Desarrollo de los Bancos de Tiempo, la Coordinadora dels Bancs del Temps de Catalunya, l’Ajuntament d’Estrasburg, l’Àrea Metropolitana de Milà, la Federació de Municipis Catalans, l’Associació Catalana de Municipis, el Centre d’Estudis Demogràfics, l’Institut d’Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona, el Centre d’Estudis Sociològics sobre la Vida Quotidiana i el Treball y la Comisión Nacional para la Racionalización de Horarios Españoles.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.