Jornada “Agenda Urbana: un horitzó estratègic per a la Terrassa de 2030”

El divendres 8 de juliol va tenir lloc una jornada amb el títol “Agenda Urbana: un horitzó estratègic per a la Terrassa de 2030” al Vapor Universitari, organitzada per l’Ajuntament i l’EUNCET.

L’Assemblea General de Nacions Unides va aprovar al 2015 l’Agenda 2030 de Desenvolupament Sostenible. Els objectius generals d’aquest full de ruta d’actuació, són erradicar la pobresa, lluitar contra la desigualtat i la injustícia, i posar fre al canvi climàtic. Més enllà d’aquest marc general, el que es pretén és marcar l’acció per al desenvolupament mundial sostenible fins a l’any 2030.

Seguint aquests principis globals de l’ONU, Terrassa està elaborant la seva pròpia Agenda Urbana, un document estratègic que ha de definir el futur de la ciutat. El document serà viu i podrà incorporar noves aportacions.

El Ple Municipal va aprovar l’any passat el protocol general d’actuació entre la Secretaria General d’Agenda Urbana i Habitatge del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana i l’Ajuntament Terrassa. Aquest protocol va formalitzar la col·laboració entre les dues institucions amb la voluntat d’impulsar l’elaboració d’un Pla d’Acció d’Agenda Urbana en un marc general de la resta d’agendes internacionals: l’Agenda 2030, la Nova Agenda Urbana de Nacions Unides i l’Agenda Urbana per a la Unió Europea.

D’aquesta manera la ciutat de Terrassa es va adherir a la xarxa de projectes pilot de l’Agenda Urbana Espanyola, i va posar en marxa un procés participatiu per establir les bases estratègiques comunes de l’Agenda Urbana a la nostra ciutat, de manera que els ciutadans i ciutadanes van poder fer les seves aportacions a través de la plataforma «ParticipaTerrassa».

L’Ajuntament de Terrassa impulsa i lidera aquest procés de la mà d’experts en els diversos eixos, obrint a la participació ciutadana i a la cooperació público-privada, orientada als interessos generals de la ciutat.

És en aquest marc que es va organitzar aquesta jornada i es va estructurar en quatre eixos: economia, sostenibilitat, urbanisme i innovació econòmica local a partir d’experiències en districtes innovadors i en economia circular.

Intervenció de representants del Cercle Cecot de Joves Empresaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.