La Comissió Europea proposa una intervenció en el mercat energètic per reduir les factures

La Comissió ha proposat una intervenció d'emergència en els mercats energètics d'Europa per donar resposta a l'increment de preus dels últims mesos.

La primera proposta és reduir la demanda, especialment en les hores punta.

Així mateix, la Comissió proposa un topall temporal als ingressos per als productors d’electricitat «inframarginal», és a dir, les tecnologies amb costos més baixos, com ara les renovables, la nuclear i el lignit, que subministren electricitat a la xarxa a un cost que està per sota del nivell de preus fixat pels productors «marginals», més cars.

En tercer lloc, la Comissió també suggereix una contribució solidària temporal sobre els beneficis extraordinaris generats per les operacions realitzades en els sectors que no estan inclosos en l'àmbit d'aplicació del topall dels ingressos inframarginals. Aquests sectors serien el del petroli, el gas, el carbó i les refineries.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *