Reunió de les ciutats espanyoles membres de la xarxa EUROCITIES i Fòrum Digital d’EUROCITIES

El Servei de Relacions Europees i Internacionals va assistir el passat dia 5 d'octubre al Fòrum Digital d'EUROCITIES i a la reunió de ciutats espanyoles membres de la xarxa.

El Fòrum Digital es va organitzar a Madrid amb l'objectiu de compartir els reptes i les oportunitats de l'Agenda Europea per la Transició Digital per a les ciutats membres d'EUROCITIES. L'agenda digital europea per a la dècada 2020-2030 estableix unes fites clau per al futur digital d'Europa, entre les quals facilitar la transformació digital de l'administració i promoure l'aplicació de la tecnologia com a mitjà per millorar l'eficiència dels serveis municipals, la qualitat de vida i el benestar de la ciutadania. El Fòrum Digital de Madrid va oferir una oportunitat única per debatre sobre com estan treballant les ciutats per donar forma a la dècada digital europea i què necessiten per apropar les noves tecnologies a la ciutadania per a una sostenibilitat sostenible.

D'altra banda, la reunió de ciutats espanyoles membres de la xarxa amb el nou Secretari General, André Sobczak, va permetre posar sobre la taula les prioritats i expectatives de les ciutats espanyoles per al proper any així com compartir els reptes comuns a nivell de ciutats mitjanes i grans i les oportunitats que ens ofereix la xarxa EUROCITIES per millorar les polítiques públiques, participar en projectes europeus i obtenir informació de primera mà respecte les iniciatives i oportunitats a nivell europeu destinades a les entitats locals.

EUROCITIES és la xarxa de les principals ciutats europees. Fundada el 1986, la xarxa compta amb més de 140 ciutats grans de 30 països europeus. EUROCITIES facilita una plataforma per a les seves ciutats membres on compartir coneixements i idees, intercanviar experiències, analitzar problemes comuns i desenvolupar solucions innovadores, a través de diferents fòrums, grups de treball, projectes, activitats i esdeveniments.

A dia d’avui els municipis adherits al Sistema Urbà de Terrassa són Matadepera, Rellinars, Terrassa, Ullastrell i Viladecavalls.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *