Terrassa participarà en el projecte europeu RESIST per preparar la UE davant el canvi climàtic

El projecte RESIST tindrà una durada de 5 anys i suposa una assignació de 284.375€ a la ciutat.

Terrassa serà una de les ciutats europees que participarà en el projecte RESIST - Regions for climate change resilience through Innovation, Science and Technology (Regions per la resiliència del canvi climàtic a través de la Tecnologia, la Ciència i la Innovació), un projecte finançat per la UE per tal de provar solucions d’adaptació a cinc reptes climàtics clau a Europa: inundacions, sequeres, onades de calor, incendis forestals i erosió del sòl.

RESIST vol donar suport al desenvolupament d'estructures de govern i en l’ampliació d'enfocaments participatius, com ara la co-creació de mètodes i pràctiques tant en zones rurals com urbanes, que són necessaris per garantir l'èxit en la transformació cap a una Europa justa i resilient al canvi climàtic d’aquí a 2030. En aquest sentit, Terrassa hi participa, junt amb Blanes, com a una de les dues zones pilot a Catalunya on es desenvoluparan i provaran solucions per donar resposta als reptes relacionats amb aquesta zona: inundacions, sequeres, onades de calor i incendis forestals.

El projecte Resist, finançat per la UE, compta amb un pressupost total de 26,6 milions d'euros i inclou 56 socis compromesos de la UE, Noruega i Ucraïna. Es tracta d’un projecte de cinc anys, coordinat per SINTEF en col·laboració amb INOVA+, i que donarà suport a 12 regions de la UE en els seus esforços per construir resiliència davant els impactes del clima.

A Terrassa li correspondran 284.375 € amb els quals es treballarà per tal d’enfortir la resiliència a través dels serveis de Seguretat, Via Pública i Protecció Civil d’una banda, i de Tecnologia i Sistemes d’Informació per l’altra, amb el suport del servei de Relacions Europees i Internacionals.

Web del Projecte: https://resist-project.eu/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *