1,9 milions d’euros dels Fons Next Generation per a la modernització i rehabilitació dels mercats de la ciutat

El Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme ha aprovat la subvenció del projecte de modernització dels mercats municipals que l’Ajuntament va presentar a la convocatòria dels fons europeus Next Generation.

El pressupost del projecte és de 2.488.730,15€, dels quals, 1.990.984,12€ corresponen a la subvenció del Ministeri i 497.746,03€ provenen d’aportació municipal.

Es contemplen diverses actuacions al Mercat de Sant Pere i al Mercat de la Independència que serviran per millorar els següents àmbits:

- Transformació digital: personalització, millora i adaptació dels marketplace dels que disposen els dos mercats; millora i implantació de noves tècniques de comunicació i màrqueting; instal·lació de sistemes de publicitat digital; i instal·lació de sistemes de control d’accessos i telegestió.
- Sostenibilitat i economia circular: posada en marxa de diferents campanyes per evitar el malbaratament d’aliments i la reducció de l’ús de plàstics d’un sol ús.
- Cadena de subministrament i traçabilitat: incorporació al marketplace de proveïdors de km 0.
-Sensibilització i formació: formacions per als comerciants en l’ús de les noves eines digitals i campanyes per a la millora de la sostenibilitat per part de la clientela a l’hora de comprar als mercats.
- Transformació del punt de venda: recondicionament per la millora del confort tèrmic de les instal·lacions al Mercat de la Independència; rehabilitació de la xarxa de sanejament; implantació dels tiquets electrònics als comerços participants, tant dels mercats com dels comerços de la ciutat; adaptació de noves eines de comunicació externa amb la clientela; i instal·lació de taquilles intel·ligents refrigerades.
- Altres: diferents campanyes comercials per a l’impuls de la compra als mercats municipals i instal·lació de xarxa wifi als mercats de Sant Pere i de la Independència per facilitar la telegestió de la xarxa.

Està previst que les obres s'iniciïn durant el segon semestre de l’any 2023 i es duran a terme de manera que l’afectació sigui la menor possible en l’activitat diària dels mercats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *